Dangave of hoe je je weg vindt in een wereld die uit balans is – Hoop

Hoop en hoe de zon komt op boven de beste van alle denkbare werelden. Maar voor hoe lang voelt dat nog zo?


Het zijn de jarig dertig van de twintigste eeuw. In de bossen van het Noorden van Canada heeft de vijftienjarige Cedric, die in het houthakkerskamp zit samen met zijn beste vriend Dixie, nog geen weet van het verdriet dat zich spoedig zal aandienen. In één klap verandert zijn wereld. En dan is er nog die ene avond, waarop hij een heel bijzondere opdracht krijgt.


In de uiterwaarden van de Duitse Niederrhein zwerft Ernst rond, samen met zijn hond Mutzi, zijn beste vriend. Zijn wereld wordt steeds grimmiger. Hij ziet de haat en het verdriet van de oorlog van heel dichtbij. Ernst worstelt, uitgerekend in Nazi-Duitsland, met zijn homoseksualiteit. Hij ziet zichzelf als mislukt. Ook voelt hij een extreme haat voor zijn broer Günter. Maar waarom? Net als Cedric krijgt ook Ernst een opdracht. Lukt het hem, ondanks zijn negatief zelfbeeld, deze opdracht te vervullen?

Wat verbindt Ernst en Cedric met elkaar? De opdracht? Of is er meer…? Is er ook nog hoop?

En wat is in vredesnaam Dangave…?

Voor meer uitleg over hoop en Dangave, klik op deze link.

Meer weten of Dangave bestellen? Klik op deze link voor meer informatie.

Hoop: hoe koninkrijken als oude en vermoeide bomen omvallen...
Koninkrijken en keizerrijken die als oude en vermoeide bomen vallen om ruimte te maken voor de kleine boompjes die daaronder groeien…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *